Lions tältprojekt

Lions tältprojekt  är ett riksomfattande projekt som Lions Club Täby lämnat bidrag till.
Tältprojektet startade i Lions Club Råda-Mölnlycke, de kallar projektet ”Bring Quality to Life”. Projektet har sedan utvecklats till ett projekt för hela Sveriges Lions, klubbar inom Lions i Sverige bestämmer själva om och hur mycket de vill satsa på tälten.
Projektet är ett samarbete med Svenska Räddningsverket och går ut på att Lions samlar in och köper tält som lagras i Räddningsverkets depå i Landvetter och används vid kris- och nödsituationer i världen där Räddningsverket hjälper till.

Det finns sommartält, ökentält och vintertält med och utan kamin.

Tälten har kommit till användning vid flera tillfällen för att hjälpa människor i nöd. Det första tillfället var i Pakistan. När jordbävningen inträffade i Pakistan hösten 2005, var Lions snabbt på plats tillsammans med Räddningsverket. I arbetet var även Lions i Pakistan inblandade.

Nästa gång tälten hjälpte människor i nöd var sommaren 2006 i samband med konflikten i Libanon. Lions sände 325 sommar och ökentält till Libanon till ett värde av drygt 700 000 kronor, förutom pengar till mat, medicin etc. Hjälpinsatsen gjordes i  samarbete med Lions i Libanon.

Lions finns i ca 200 länder. Vid genomförande av internationella hjälpinsatser är det en stor fördel att kunna samarbeta med en lokal lionsklubb.

Senast uppdaterad 2009-05-12