Äldreutflykt

I år, 24 september 2012, blev äldreutflykten, arrangerad av Lions Club Täby, en kortare resa. En trevlig lunch väntade på resmålet som var Såstaholm. Tidigare hette denna anläggning Höstsol och det var då scenartisternas vilohem och äldreboende. Många är de kändisar som har varit på besök, eller bott här på sin ålderdom. Detta ger stället en mysig atmosfär. I källaren finns också ett stort lager med scenkläder som ytterligare förhöjer spänningen. Såstaholm ligger i Täbys utkant med vacker utsikt över en lantlig idyll och med vidsträckt vy över Vallentunasjön.

Efter lunch och kaffe "serverade" estradören Nicke Wagemyr en räcka med välkända Frank Sinatra-melodier. Det var många minnen väcktes till liv med dessa sånger.

Några bilder från evenemanget visas här nedan.

Såstaholms slott, gamla Höstsol som länge var scenartisternas vilohem och äldreboende. En buss kommer lastad med utflyktssugna äldre som väntar sig en god lunch och god underhållning.
Stefan Hammar och Lars Ihse från Lions CLub Täby tar emot gruppen i härliga scenkostymer. Det var bortåt sextiotalet deltagare som skulle ledsagas från bussen till lunchbordet.

I väntan på rätt rullator ...... I väntan på lunchen ......
Äntligen dags för lunch! Mums, vilken god fisksoppa!
Kanske man börjar bli mätt och belåten? Nu saknas bara en kopp kaffe .....
"Täbys Frank Sinatra" Nicke Wagemyr bjöd på en kavalkad av härliga "gamla godingar". Volymen var ibland så hög att hörapparaterna hoppade ur led, men den ska vara hög!
Ann-Margret Lundvall och Marie Brinkenberg-Ottosson ger en dansuppvisning. Applåder för Nicke!
Uppbrott. Dags att leta upp sin rullator igen! Lions Club Täby tackar och tar avsked för i år!

 


< Tillbaka

Senast uppdaterad 2012-10-16
Webbansvarig: Bo Andersson