Äldreunderhållning

   
Bengan Janson drog fullt hus i Tibblekyrkan 16/9 2012

Se bilder från konserten längre ner på sidan!

Tibblekyrkan fylldes till bredden när Lions Club Täby arrangerade en konsert med dragspelaren Bengan Jansson, känd från TV och körslaget, som konferencier och dragplåster.  

Bland artisterna gjorde också Täby Gospel ett bejublat framträdande och de blott 25 år gamla riksspelmännen Madliene och Caroline Eriksson gav prov på folkmusik av bästa sort. Laisings dansare liksom dragspelsensemblen DPR med lite allsång drog också stora applåder.  

Solen sken in så vackert genom kyrkans glasmosaiker denna söndagseftermiddag och ”Bengan skapade en värdig men humoristisk stämning” säger Ulla Ekestam från Kungsängen, en av de 400 nöjda åhörarna. 

Anledningen bakom konserten var Conny Kingfors bortgång i början av året. Conny, som var en mycket engagerad Lion arrangerade under de senaste tjugo åren ett stort antal konserter med landets främsta artister som tusentals äldre och handikappade Täbybor bjudits på till nästan ingen kostnad. ”Det kändes riktigt bra att hedra Connys minne med en så lyckad konsert” säger Lion Lars Ditzinger, som svarat för arrangemanget tillsammans med Täby-klubben och Connys livskamrat Svea, efteråt. ”Applåderna visade hur uppskattad denna konsert var bland publiken”. 

Bengan, som ju är en av våra främsta dragspelare, gav prov på sin breda repertoar med allt från Erik Franks Novelty Accordion till finstämda tonsatta dikter av Allan Edvall. ”Erik var min främste lärare och Allan har alltid varit en mycket god vän” säger Bengan. ”Det är en stor ära för mig att få göra den här konserten till min släkting Connys minne”.  

Tvillingflickorna Eriksson studerar på kungliga musikhögskolan och har säkert en framtid inom folkmusiken i Sverige. De hanterar både fiol och nyckelharpa på ett fullödigt sätt och svarade bland mycket annat tidigare i år för dansmusik på Bingsjöstämman. I kväll spelade de också Björnes schottis tillsammans med Bengan. 

Täby Gospel gjorde ett bejublat framträdande med några typiska gospels och avslutade med vackra Amazing Grace. Några körmedlemmar har bildat gruppen HEM-flickorna som arbetar i skolorna. Med gospelmusiken som metod lär de ut värdegrunder som stärker elevernas självkänsla.

 ”Vi är mycket nöjda över intresset för denna konsert och kommer att ta upp frågan i klubben om vi skall kunna arrangera liknande evenemang senare. Att det finns publik behöver vi inte tveka om” avslutar Lars.

Conny Kingfors

Conny var en hängiven föreningsmänniska och han valdes in i Lions redan 1969. Han har för Lions Club Täby arrangerat ett stort antal konserter för äldre och handikappade  i Täby som fått njuta av god underhållning till nästan ingen kostnad alls. Minnesvärda är Cyndee Peters, trubaduren Pelle Törner, Mattias Enn, Kalle & Bengan, Anita Strandell, Svenska Lyxorkestern, Magnus Härenstam och många flera. Det fanns alltid plats för en rolig historia, och efter före-ställningen bjöd klubben  oftast på kaffe med hem-lagat bröd. Med det stora engagemang Conny haft för detta har vi kunnat roa tusentals ”äldre” Täby-bor som sällan kommer ut. Vi vill nu med denna konsert hedra Connys minne.

Kyrksalen blev fylld till sista plats Konferencieren Bengan Janson med "riksspelmännen" Madliene och Caroline
Dragspelsvirtuosen Bengan Jansson Danstrupp från Laisings dansinstitut
Täby Gospel HEM-flickorna
DPR dragspelsensemble Gemensam avslutning med "Inbjudan till Bohuslän"
Långa och hjärtliga applåder Tibblekyrkans vackra glasmosaiker


 

< Tillbaka

Senast uppdaterad 2012-10-23
Webbansvarig: Bo Andersson